6 Şubat 2012 Pazartesi

Sizinki can da .....

Geçen ay, düzenli takip ettiğim bir dergide minicik bir ilan gördüm. Daha önceden de benzer ilanlar aracılığıyla bir çok siteye bakmıştım ama bu gördüğüm site benim gibi 3 köpekle yaşayan biri için resmen hayat kurtarıcı nitelikte oldu. Kedi sahipleri için çok da gerekli olmayan evcil hayvan kıyafetleri, köpek sahipleri için bazen hayati önem taşıyan bir durum haline gelebiliyor. Özellikle küçük ırk köpekleri olanlar ( Pug, Chihuahua, Yorkshire Terrier, Maltese, Pomerian, Pinscher, Pekingese gibi ), kış aylarında köpekleriyle ilgili üşütmeye ve soğuk algınlığına bağlı olarak bir çok sorun yaşayabiliyorlar. Örnek vermek gerekirse benim minik Louis'm (chihuahua) 15 gün boyunca antibiyotik kullanmak zorunda kaldı ve o yediği iğneler sayesinde şuan veterinerimizden nefret ediyor :) Bu yüzden dondurucu soğukları yaşadığımız bu aylarda köpeklerinizi kazaksız, yağmurluksuz dışarı çıkarmamaya çalışın.

İşin bir de insanlara laf anlatma boyutu var malesef. Küçük bir köpeğiniz varsa ve kıyafetliyse, "Kendini Paris Hilton zannediyor", "Köpeği maymuna çevirmiş" , " Ayyy yazık ya hayvana bak kazak giydirmişler" gibi embesil yorumlara maruz kalabilirsiniz. Bu gibi yorumlar karşısında kimseyle polemiğe girmemenizi ve anlamsız bir gülümsemeyle yolunuza devam etmenizi öneririm. Çünkü orda sarfedeceğiniz her cümle size malesef zaman kaybı ve ekstra anlamsız sorular olarak dönecektir. 

Büyük, orta ve küçük ırk olmak üzere (chow chow, american cocker, chihuahua) 3 köpek sahibi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, köpeğiniz ne kadar dayanıklı olursa olsun özellikle yağmurlu ve rüzgarlı havalarla korunaksız biçimde gezdirmeye çıkarmayın. Tabi eğer bir Husky sahibiyseniz ve Antalya'da yaşıyorsanız her daim kazaklı gezmesine gerek yok ama ıslandıkları ve rüzgar aldıkları zaman tıpkı bizler gibi bir çok hastalığa maruz kalabiliyorlar ve bu hastalıklar küçük ırk köpekler için ölümcül boyuta gelebiliyor. 

Bu noktada da sizlere Petza 'yı şiddetle öneriyorum. Öğleden sonra saat 3 civarında Antalya'dan vermiş olduğum sipariş ertesi gün yine saat 3'e doğru İstanbul'dan evime ulaşmıştı bile. Gelen ürünlerin kalitesi en az fotoğrafta göründüğü kadardı. İstanbul'daki AVM' lerde bulunan petshoplarda satılan ürünlerin yarı fiyatına daha kaliteli ürünler alabileceğiniz bu site benim kurtarıcım oldu. Sitede sadece köpekler için değil kediler için de hem yararlı hem de sevimli ürünler bulabilirsiniz. Herkese bol köpekli günler dilerim :)


Küçük ırklar için yağmurluk

Özellikle uzun yürüyüşlerde benim kurtarıcım olan pratik su kabı

Eğer köpeğinizi evde yıkıyorsanız iyi yıkamak kadar iyi kurulamak da önemli :)

Araba yolculuklarında ne kadar uslu bir köpeğiniz olursa olsun dışarıda gördüğü bir kedi veya herhangi bir şey yüzünden dikkati dağılabilir ve sizin direksiyon hakimiyetinizi yitirmenize sebep olabilir. Bu yüzden emniyet kemeri olmazsa olmaz!

Bizim minnoş Louis'nin kazağından. Sıcacık :)


Yatabileceği bir yatağı yoksa eğer böyle bir battaniye de işinizi görür. 

Büyük ırklar için yağmurluk

Büyük ırklar için sweatshirt












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder